Алибегов: Стартираме протести за „голите“ обиски

Прокуратурата проверява „голите“ обиски в Пловдив – защо заведенията се готвят за протести? „В петък от 11:30 пред Областната управа на МВР в Пловдив – там стартираме с протестите. Искаха и други градове да се включат. За момента сме успокоили бранша“, коментира председателят на БАЗ Ричард Алибегов в студиото на „Денят ON AIR“.

„След като нито клиентите, нито собствениците не получиха извинение от министъра на вътрешните работи, искаме оставката на пловдивското ръководство на МВР и задължително оставката на този господин, който е водил тази срамна за МВР случка, наречена борба с разпространението на наркотици“, заяви Алибегов.

„Направиха се внушения, че нощните заведения във всички градове, едва ли не, са разпространители на наркотици. Как може един служител на МВР да си позволи да уронва така имиджа на бранша, не ми е ясно“, попита той.

Според Алибегов борбата с наркотиците трябва да започне извън заведенията. „Сигурни сме, че в голямата част от заведенията не се продава, по-рядко се случва и охраната внимава, и управителят, и подчинените. Тези хора, които употребяват такива вещества, те си ги носят със себе си. Превенцията трябва да започне отвън и МВР много добре го знае. Какво можем да проверим – да събличаме хората на вратата?“, попита той.

„Ние винаги сме защитавали нашия бранш, няма да замълчим, не се притесняваме от нищо. Не сме против да се проверява по заведенията, но не по този унизителен начин, това е уронване на имиджа, това е погазване на правата на човека. Трябва лична отговорност да си понесат хората. В МВР много ясно преди всяка акция са разписани всяка една стъпка, предварително преди да се тръгне“, уточни председателят на БАЗ пред Bulgaria ON AIR.

„Всичко е инсценирано и разписано отгоре. Някой трябва да отговори защо се е стигнало до това нещо. Даже не искам да си представям, че МВР би изпълнявало някакви поръчки. Ние можем да протестираме във всеки град и го доказахме това по време на Ковид“, допълни Алибегов.

„Ще продължим с протестите и атаката във Facebook, ще пускаме сигнали, ще гоним прокуратурата да си свърши работата и ще съдим държавата. Тези хора трябва да си поемат отговорност, нямаме право да замълчим, трябва да защитим клиентите си“, отговори Алибегов на въпрос какво биха направили от бранша, ако не се поеме отговорност.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram