Алибегов: Отваряме ресторантите протестно на 1 февруари. Ще ни застрелят ли?

„Вървим към протестно отваряне на ресторантите на 1 февруари при спазване на всички противоепидемични мерки“, каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Mediapool. В отговор на въпрос дали се опасява от остра реакция на здравните власти и полицията, той коментира: „Ще ни арестуват ли? Ще ни застрелят ли? Какво повече могат да ни вземат? Какво можеш да вземеш на човек, на когото си взел всичко“.

Българската асоциация на заведенията и Сдружение на заведенията в България организират национален протест на 27-и януари. Организациите апелират всички бизнеси, засегнати от заповедите за забрана на работа, да ни подкрепят в уречения ден и час!

„Явно вирусът ходи само по ресторантите. И то в тези ресторанти, които са извън хотелите. Отваря всичко без нас. Ресторантът в хотела може да работи, но ресторантът пред хотела не може. Това е двоен стандарт. Правителството отваря всичко без нас“, каза Алибегов.

Той обяснява, че от ноември досега правителството не е платило обещаните 24 лева на ден за служители на затворените заведения и те са оставени без доходи. Общо 6300 фирми са кандидатствали за схемата за подкрепа с 20% от оборота за предходната година. Пари все още няма и не се знае кога ще бъдат отпуснати.

„Много от заведенията изобщо няма да могат да отворят. Очаквам по-късно през тази година много от заетите в сектора да емигрират“, коментира Алибегов.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram