Алибегов: Другата седмица ще решим кога започваме национални стачни действия

Имаме обещана помощ от 129 лв. на мегаватчас, която е крайно недостатъчна. Другата седмица ще решим кога ще започнем национални стачни действия“, заяви пред Нова телевизия председателят на БАЗ Ричард Алибегов и показа сметка за ток на ресторант за декември в размер на 33 763 лв., признавайки, че преди това тя е възлизала на 8000 лв.

Той призна, че ресторантьорите са в стачна готовност откакто в Смолянска област бяха затворени барове и нощните клубове. А според него заради високата заболеваемост, тежестта отново пада върху техния сектор. Алибегов упрекна управляващите, че вземат решения без да се допитат до засегнатите браншове. 

По думите му спадът в оборота на бизнеса е 40%. „Мерките са същите, но малко променени. Например това, че само в случай на локдаун бизнесът получава 20% от оборота на 2021 година, но не повече от 100 000 лева. Защо, ако моят оборот е по-висок и плащам данъци, да не получа компенсация? Първите три месеца от тази година ние не сме работили. Мерките не са направени както трябва, не са обсъдени от бизнеса. Спазвахме правилата, но при въвеждането на зеления сертификат, хората се разочароваха“, обясни Алибегов. Мнението му е, че зеленият сертификат трябваше да бъде разширен и да важи за всички.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram