Александър Симов: БСП няма да търпи корпоративните зависимости, които отвращават хората

Под ръководството на Нинова БСП е на страната на хората, а не на страната на слугите и лакеите на властта

“Туморът, откритата рана Георги Гергов, зрее в БСП много отдавна. Крайно време беше този проблем да бъде решен. Това е изчистване на БСП от хората, които превърнаха Прехода в това порочно нещо. Един ден в учебниците по история вместо да обясняваме на децата какво е преход ще бъде достатъчно да се сложи снимка на Георги Гергов”. Така коментира в ефира на България он еър изключването на пловдивския бизнесмен от партията народният представител от „БСП за България“ Александър Симов.

Симов подчерта, че всякакви мнения са допустими в редиците на левицата, но Гергов многократно е нарушавал устава и това не може да бъде толерирано.

“Правилата са за всички. Когато БСП застава пред българските граждани и иска да въведе държава на правилата и на принципите, тя не може да търпи безпринципността в своите редици”, категоричен бе Александър Симов.

Депутатът от левицата изтъкна, че в БСП изключването не става по волята на един човек, колкото и групичката на Гергов да се опитва да го представи така.

Социалистът припомни интервю на Гергов от първия локдаун през пролетта: “Георги Гергов тогава обясняваше как БСП е в губеща позиция, защото не подкрепя Бойко Борисов. Тогава организации на БСП от цялата страна реагираха изключително остро и призоваваха в свои декларации Гергов да избере къде иска да бъде – в БСП или да отиде там, където го влече сърцето – под мускула на Бойко Борисов”.

Симов също така припомни: “Когато Корнелия Нинова пое партията, БСП  бе на дъното – разнищена и в будна кома. Тогава много анализатори предричаха изчезване на БСП след 2 години. След като Нинова пое управлението на партията, БСП вече е в различна кондиция. Цялата машина е срещу нас, но БСП продължава да бъде единствената алтернатива на ГЕРБ“.

Социалистът-депутат посочи, че казусът „Гергов“ всъщност работи в полза на левицата, защото показва, че БСП няма да търпи корпоративните зависимости, които отвращават хората: “На това БСП се слага край”.

“БСП е единствената партия с ясна програма – „Визия за България“. Под ръководството на Нинова БСП е на страната на хората, а не на страната на слугите и лакеите на властта”, заяви Александър Симов.

Линк към новината на официалния сайт на БСП:

https://bsp.bg/news/view/19134-aleksandyr_simov__bsp_nyama_da_tyrpi_korporativnite_zavisimosti_koito_otvrashtavat_horata.html

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram