Александров: БСП бележи ръст,това е огромен успех! Проектът Петков/Василев е роден в президентството

“Новото формирование е добре и професионално маркетиран стартъп, който създава ново политическо разделение – почтени и непочтени, но е важно към него да потече политически и морален капитал.


Тези хора изглежда ще дават тапията за почтеност. Те монополизират моралната санкция – Кирил Петков например казва кои общини са корумпирани и кои не. Така става впрочем с всички популистки проекти. Но ако по време на протестите имаше санкция за непочтените – който не е с нас, е лош, сега те казват „не , не е така, ще има опрощение,елате при нас, и ще тръгнем към новото политическо бъдеще“.

Новата реалност, която създават, е в полето на фантазиите и въображението. Впрочем в демократичната общност доста отдавна пребивава в тази фантазна реалност. В началото ИТН, а после ДБ и ИБГНИ искаха да пленят копнежа за промяна. Но голямата подмяна беше, че убедиха, че може да стане чрез революция, а се оказа, че не може.

Асен Василев и Кирил Петков разделиха света на почтени и непочтени. Всички почтени трябва да подкрепят проекта им и да потекат едни блага. Този startup е роден в президентството. Очевидно е, че тези хора избират да говорят позитивно, отворени са към всички почтени хора, но те ще издават тапията, които са почтени не.

Според него двамата бивши министри монополизират моралната санкция. Но ако корумпираните отидат към тях,могат да получат опрощение.

В един следващ парламент новата формация може да се окаже важната съставка, която ще създаде възможност за съставяне на правителство. Виждаме едни много енергични призиви за обединение от страна на ДБ и Манолова, но това е един отчаян вопъл. Тази общност постоянно си фантазира надежда. Те искат да пленят копнежа по промяна, казва Александров.

Според него истинската надежда на хората е била подменена, а сега нямаме нужда от революция, а от промяна. Петков и Василев поемат част от надеждите за революция и я трансформират и връщат в еволюция. Днес има нужда от нормализация, казва антропологът.


БСП бележи ръст, това е изключителен успех. Това показва, че има нужда от нормализация и тя вече се случва.”, заяви Харалан Александров.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram