Ако ме арестуват, не е толкова страшно

Искам да бъдете по-отпуснати, най-много да дойдат да ме арестуват, ще дойдете пред ареста, хляб, вода, не е толкова страшно. Да не се колебаят, ако ще идват – да идват по-рано, че после ще обикалям по страната. Ще срещнат съпротива. Да се примъкват там по техния си начин. На честни избори не могат да ни победят“, така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към част от младежкия партиен актив по време на поредното представяне на новите кадри. Темата бе икономическата програма преди изборите на 11 юли, но Борисов не пропусна да коментира действията на служебното правителство, предаде Дневник.

„Няма да им се плашите, целта съм аз, ще сложите после един портрет тук, ще козирувате. За това се боря, ГЕРБ да я има, мен като ме няма. Дълги години да ги тормозите комунистите, ние не сме като Ицето и Атанасов веднага да завъртим опашката и започва да ни харесва и Радев, и комунистите, и с всички само ние да сме добре, само ГЕРБ да са зле. Окей, ГЕРБ са зле, ще дойде и вашето време да станете още по-зле. Те няма да свършат до нас. Искам вие да сте бастиона на демокрацията, онова, което става в момента като преврат, няма нищо законово в момента. Кандидат-президентът възлага на кандидат-президента да свърши кандидатпрезидентската работа. Дано продължи адашът да говори повече“, с тази заръка Борисов закри сбирката.

Започна я по същия начин.

„Никой не говори за програма, не говори за нищо друго освен ченгеджийските им номера. Вече мина една седмица, в която правителството и службите бяха обвинени в подслушване. До ден-днешен няма нищо реално, защото не е имало. Толкова се объркаха и паникьосаха, че трябва бързо да съшият нещо, да направят някакъв нов „Костинброд“. В желанието си това да го сторят ни нарекоха бивши хора, както са казвали чекистите в Съветския съюз и са унищожили целия цвят на нацията. Същото е било в България. Основният мотор на това е една мракобесна фигура, шеф на комунистическо следствие, изключително червен на червена диктатура, който плаши и създава страх. Трескаво искат да намерят нещо, с което избягат от това. Рано или късно

трябва да кажат кои са. Трескаво търсят някой като онзи бизнесмен в комисията, който се оказа, че нито ме знае, нито ме познава“, каза Борисов, явно визирайки думи на Бойко Рашков от вчера. Информацията за подслушвани политици на опозиционни партии преди изборите дойде от съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов, бе потвърдена от вътрешния министър Бойко Рашков, а Христо Иванов обяви пред „Дневник“, че поръчката, според него, идва директно от Бойко Борисов. Лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пък призова за общи действия с „Има такъв народ“ и „Демократична България“. Междувременно председателят на ДАНС бе сменен, но резултати от проверката скоро не се очакват.

„Така като чувам ще кажат, че съм изял някой, Само това не са ми пришили. На филета“, добави той по повод сигнал, за който вчера съобщи Рашков съобщи. Пред „Евроком“ той разказа за своя среща с анонимен свидетел, който твърди, че Борисов го е заплашил. Рашков уточни, че ще подаде сигнала до седмица. Според анонимния свидетел Борисов му казал „Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо“. Рашков обаче уточни, че е скептичен, че главният прокурор Иван Гешев ще предприеме каквито и да е реални действия срещу Борисов.

Борисов продължи с припомняне как комунистите са убили дядо му. „Същите тези, които в момента…Радев от БСП издигнат, Рашков от БСП. Всички са от БСП, ако забелязвате“.

„Обръщам се към демократичната общност – дойдат ли за нас, ще дойдат и за вас. Сега ви е приятно защото бият по ГЕРБ. Така сме паднали под турско робство, един по един са паднали градовете ни и другите не са се притичали на помощ“, каза още Борисов.

Включи се и зам.-председателят на партията Томислав Дончев с препратка към Средновековието – „Казват, че някоя е вещица и тя е вещица, без доказателства“. За икономическата програма на партията не каза много, освен, че е нелепо тя да бъде сменяна през един месец и в момента се правят фини настройки. Специален акцент имало върху шанса на младите хора да започнат работа, бизнес.

Присъстващите млади хора, освен разностранни свои впечатления и хвалебствия към Борисов за направени пътища и управлението на здравната криза, се включиха с политически коментари. Били хора на бъдещето, а не бивши, дразнели се, че ще ги изчегъртат и Мая Манолова трябвало да се извини за всичко, което прави.

Според Борисов с потенциала на партията разваля съня на финансово-политическите министри в кабинета. Министрите трябвало да се стресират, в хубавия смисъл, според Борисов.

Между другото, той вметна защо държавата не разполага с медицински хеликоптери. Румен Радев е накупил транспортни хеликоптери и три транспортни самолета „Спартан“, а половината от тях стоят неизползваеми, според него. „Вместо да поръчат и за медицински цели, можеше да решим целия въпрос. На Крумово стоят, а ние сега ще вадим 20-30 млн. да купуваме наново, защото сме богата държава в кавички“, каза Борисов.

Обърна внимание и на коментарите на финансовия министър Асен Василев за проблеми с финансите на страната.

„Парите свършили, а пращаме хората безплатно на екскурзии – старата схема. Безплатното за едни е платено за други. Ми тежко е, бе, братко, – от миналия февруари ми е тежко, от пандемията, ма не тежко, много тежко. Пицата стана блажна, с COVID пак стана постна. Да се мобилизират и да пълнят хазната“, коментира Борисов.

Източник: 19 минути

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram