„Абитуриентска“ каруца шашна столичани

В сезона на баловете празнично украсените с балони и вувузели коли не правят впечатление на никого. Кон, който обаче е накичен с балони, успя да изненада мрежата. Ситуацията една ли има връзка с важните за хиляди абитуриенти балове.

Празничното животно съвсем делнично тегли натоварена каруца, в която виждаме и семейството на стопаните му. Жена и дри деца управляват коня, който припка по улиците в един от столичните квартали.

„Добре дошли в „Манастирски ливади“,“ заключава Виктория В.

Ситуацията изненадва столичани, които не забравят, че придвижването на каруци в София е забранено. Не липсват и хора, които съчувстват на коня, принуден да тегли каруцата… Появяват се и шегаджии, според които самото животно има абитуриентски бал.

 „Горкото конче“, пише Велка Н.

Преди това тя се отнасяше само за предвижването им в центъра на столицата. С наредбата регламентиран беше и контролът над нарушителите. Тя предвижда задържане за превозното средство и конят на нарушителите. Като животното трябва да бъде поемано от „Екоравновесие“ до поискване от собственика. За да си го получи обратно обаче нарушителят ще трябва да заплати разходите за отговорно пазене, отглеждане и лечение.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram