Янев учреди партията си

Днес е перфектен ден за партийно строителство. Това заяви Стефан Янев, който днес събира Инициативния комитет на новата си партия „Български възход”.

По думите на бившия служебен премиер в момента има пропаст между партиите и обществото.

„Позволете ми да ви поздравя с добре дошли и да ви благодаря за това, че сте днес тук. За да направим заедно първите стъпки към изграждането на една нова, смислена и полезна за обществото формация, която съм уверен, че ще има положителна роля и важно място в политическия живот на страната. Надявам се, след време, да разказваме на децата и внуците си за този ден и без притеснение и срам да казваме – и аз бях там, и аз бях част от този процес“, подчерта Янев.

И допълни: „Защото днес заедно поставяме едно ново начало, което се надявам да е ново начало и за българската политика. Демонстрация как всяка политическа партия трябва да работи. Това ще бъде политическа формация, която ще бъде Близо до хората, ще работи за хората и ще има близък контакт с гражданското общество“.

Според него всеки успех е резултат от работата на един добър екип. „В този смисъл считам, че нашата основна задача е да изградим един такъв екип“, посочи бившият служебен министър.

Факти бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram