Юрий Асланов: Управляващата коалиция ще остане привидно стабилна

Управляващата коалиция ще остане привидно стабилна. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ социологът Юрий Асланов по повод предстоящото начало на новия политически сезон.

„Във всеки случай управляващата коалиция няма да се разпадне заради поискан вот на недоверие. Ако се случи такъв разпад, той ще се случи по вътрешни причини, а не под външни. Като под външни имам предвид атаките на опозицията. Според мен коалицията към този моменти поне в обозримо бъдеще в предстоящата година ще остане привидно стабилна. Под привидно имам предвид, че вътрешно ще има спойка, която ще я задържи цяла. Привидността е в това, че управляващата коалиция не се ползва с масово доверие на гражданите“, каза още Асланов.

Според него и това няма да доведе до нейния разпад и падане на правителството. „Що се отнася до това кой би могъл да предизвика големи трусове в политиката, това са основно две политически сили. Това е водещата управляваща формация ГЕРБ и ДПС, защото стабилността на сегашната управляваща коалиция зависи от тези два фактора. Втората формация не влиза в управляващата коалиция поне формално, но очевидно я поддържа“, допълни още социологът.
/КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram