Шефът на МВР сякаш се готви за щурм. Полиция окупира градинката на „Св. Седмочисленици“

0
758

Пред сградата на МВР, където се намира и църквата „Св. Седмочисленици“, е окупирана от униформени още от ранния следобед. Читатели на Фрог алармираха, че мястото е препълнено с полиция.

Това се случва малко след като съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов обяви, че ако до 18 часа министърът на вътрешните работи Младен Маринов не подаде оставката си, той и Христо Иванов ще отидат пред сградата на МВР  и лично да му я поискат. Причина за искането им стана упражненото полицейско насилие по време на протестите, заради което две млади момчета попаднаха с тежки травми в „Пирогов“. 

Днес  шефът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев съобщи на брифинг, че цял месец ще се извършва вътрешна проверка на сигналите за полицейско насилие. Източници от вътрешното ведомство, съобщиха за Фрог, че такива проверки винаги минават проформа, след като се намерят достатъчно свидетели сред колегите им, които да подкрепят тезата на уличените ченгета. Любопитното е, че през последните години няма нито един осъден в България полицай за упражнено насилие.  Обществена тайна е, че жените и съпругите на полицаи са едни от жертвите на физически и психически тормоз и произвол в домовете си, без да могат да се оплачат.

Темата за физическите издевателства над протестиращи младежи стана актуална и днес, след като майката на едно от битите момчета разказа потресаващи факти за побоя от полицаи над сина й.

В момента цялото общество е настръхнало заради полицейското насилие. Не е изключено Маринов да очаква протестът да се пренесе под прозорците на МВР и заради това да е активирал подчинените си да го бранят.

Фрог

Коментари от Фейсбук