Цветомир Найденов: Васил Божков е сериен изнасилвач

0
146

„Васил Божков е сериен изнасилвач. Изнасилил е стотици жени, включително непълнолетни – има подадени жалби, вижте дали не са потулени тези жалби“. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ Цветомир Найденов, който е съакцоинер на Божков в „Еврофутбол“. Найденов твърди, че от юни миналата година собственикът на „Нове холдинг“ отказва да му плаща дивидент за акциите и дори е заплашил него и брат му – Стефан Найденов, с убийство. Отказа да разкаже подробности около заплахата, защото тече разследване по негови показания. Жалба заради заплахата е подал на 5 декември.

Найденов съобщи, че всички шефове на Комисията по хазарта са ходели на крака при Божков в офиса му. „Всички председатели на Комисията по хазарта са били на крака в офиса на Васил Божковможе би без Калоян Кръстев и Мария Филипова. Какво са правили там? Тази комисия е купена и то от 20 години“. заяви по Би Ти Ви съдружникът му в „Еврофутбол“. „Васил Божков ни спираше бизнеса постоянно. И не само на нас, а и на редица чуждестранни компании. Щом разбереше, че някой иска лиценз за някаква дейност, задействаше Комисията по хазарта и бизнесът приключваше“, каза още той.

Божков и съдружниците от фамилията Найденови се познавали от 1990 г. „Той ни беше клиент в кафето, в което развихме „Еврофутбол“. Решихме да обединим усилия в бизнеса със спортните залагания и той ни стана партньор през 1993 годинаНие си имахме „Еврофутбол“ 3 години преди той да се появи. Тогава се разбрахме, че е 60% на 40% за него фирмата. Съгласихме се, за да можем да развиваме бизнес. Сега в момента имаме 16% на хартия и не получаваме нищо, откакто ни заплаши, че ще ни ликвидира. Той държи 51% и на нас парите са ни спрени от лятото на миналата година. Той контролира „Еврофутбол“, разясни Найденов.

„Единствената фирма, която имаме за моментна лотария, пак се контролираше от Васил Божков. Той винаги е искал да бъде монополист. Това е причината да корумпира всичко по пътя си. Корумпирал е и Комисията по хазарта. Не мога да кажа повече. Дал съм всички документи на разследващите органи и виждате, че има акции, задържани. Аз не съм хазартен бос. Аз съм хазартен оператор и правя бизнес в Европа и САЩ. Лицето Васил Божков може да прави хазарт само в България. Той е блеклистнат в цяла Европа и САЩ“, твърди още Найденов.

„Активизирах се, след като ни заплаши на 12 юни. Евала на държавата и всички прокурори, защото това лице е много опасно и никой не смееше да му застане на пътя. Няма да стане да му прехвърля бизнеса си. Аз съм го казал в очите това, ако иска да ни убива. Няма да стане да ни вземе бизнеса. Аз по мои сметки съм изчислил, че Божков дължи на държавата над 470 млн. лева. Не може да има двойно плащане на такси. Има човек, който си затваря очите, но всичко съм казал на полиция и прокуратура. Не знам дали е имало политически чадър над Васил Божков. Каквото знам, съм го казал на разследващите органи. Поканете Иван Костов и американския посланик и ги питайте за Васил Божков. Иван Костов махна Пламен Орешарски като номинация за кмет на София, защото е бил в офиса на Божков„, каза още Цветомир Найденов. 

“Вчера го слушам, че казва, че е на Балканите. Знайте тогава, че е на Филипините. Естествено, че ме е страх за живота ми. Ходя с охрана. Четох по медиите, че е пратил някакви грузински килъри за нас и не се учудвам. Той е способен на това. Сайтът Efbet в момента е пдоложен на петата по големина хакерска атака в историята на интернет. На кой да се оплача сега? Кой се занимава с киберсигурността в държавата? Явор Колев, който е бил дългогодишен член на Комисията по хазарта. Не правя никакви внушения. Аз съм се оплакал на когото трябва“, добави Найденов. 

Източници: бТВ, „Сега“

Гласове

Коментари от Фейсбук