Цветанов: В Шуменско са заплашвани да не напускат ГЕРБ

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов твърди, че областната структура на управляващата партия в Шумен не позволява на свои недоволни членове да напуснат. По негови думи кметът на града и координаторите на ГЕРБ звънят на тези хора със заплахата, че не знаят какво ще се случи на семействата им. В „Политически НЕкоректно“ на БНР Цветанов изрази мнение, че през годините Бойко Борисов е създал зависимости между неговата партия и ДПС.

Цветанов Цветанов даде пример с дългогодишния партиен функционер на движението на Доган в Шуменска област Бейзат Яхя. Той е шеф в Североизточното дъжавно предприятие, под чиято шапка е ловното стопанство „Паламара“ – любимо място на премиера. „След като беше изключен от ДПС заради близостта си с ГЕРБ, той стана незаобиколим фактор при взаменето на решения и най-близкият човек на Борисов в Шуменска област“, твърди Цветанов.https://if-cdn.com/QMUwwh1?v=1&app=1

Бившият втори в ГЕРБ отново повтори, че според него зад скандала „Апартаментгейт“ стоят хора на премиера, тъй като чул, че се обсъжда неговото отстраняване от всички позиции в партията година и половина по-рано. Той не назова конкретни имена, но уточни, че се прави от хора, „които не изповядват тези ценности, които бяха в началото на ГЕРБ – да се говори с хората, да бъдеш принципен, обективен, прозрачен“.

Според Цветанов неговата постепена изолация започнала през втория мандат на ГЕРБ с напускането на бившия вътрешен министър Веселин Вучков, който заяви, че ДПС влизали в службите. След това по-верните хора на Борисов са станали някои членове на кабинета като Томислав Дончев, Владислав Горанов и Теменужка Петкова, до които се е допирал до всички важни решения, като някои енергийни проекти, които Цветанов определи, като недоразумения.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram