Хората по улиците искат ГЕРБ да го няма

Георги Свиленски

Георги Свиленски: Хората по улиците искат ГЕРБ да го няма

„Темата на вота е ясна – корупцията. Това беше темата и на първия ни вот, който внесохме преди три години. Корупцията остана като основен белег, олицетворяващ управлението на Борисов през всичките му години.  Днес, това нанася непоправима щета в управлението на държавата, има разпад на институциите.“ Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред БТВ.

Социалистът даде за пример множеството гейтове, на които станахме свидетели през годините: апартаментгейт, липсата на 700 милиона в хазарта, корупция при изграждането на пътищата, както и много други. „Първо видяхме снимки, след това видяхме клипче, и силует в клипчето. Българските граждани питат какво правят тези пачки в нечия спалня и това ли са парите, за да няма 700 милиона“, обобщи Свиленски.

Депутат от БСП заяви, че хората по улиците искат ГЕРБ да го няма, заявявайки го с призивите „отивайте си“, „махнете се“, „отстранете се“.

„Проблемът е, че основната емблема на това правителство, е корупцията, и това го разбраха българските граждани, усещайки го върху гърба си, разбирайки, че в България не може да се живее добре“, каза той. Свиленски обясни, че не може да се сравним с живота в Европа, защото има корупция, която ограбва пари, а не рядко и самия живот.

Крум Зарков

Крум Зарков: Единственото възможно решение са предсрочни избори

„Няма да се молим на никого, всеки има глава на раменете си. Шумът отвън, който чуваме и виковете за оставка, са предизвикани от глухотата на прекалено много депутати вътре. Надявам се тя вече да приключи, да си отворят очите и да видят очевидното – доверието в кабинета е изчерпано, той не може или не иска да се справи със ситуацията, или и двете. Това е един от най-тежките проблеми, обричащи България на бедност, а именно- корупцията, поквареното и некомпетентно управление. То върви към абсолютно заслужения си естествен край.“ Това заяви заместник-председателят на ПГ „БСП за България“ Крум Зарков пред БНТ.

Зарков обяви, че се надява този вот на недоверие да мине, защото това ще отпуши политическата ситуация в страната и ще тръгнем към единственото възможно решение- предсрочни избори. Той добави още, че единственото нещо, което трябва да направи това Народно събрание, е да се разпусне.

„Силата на протеста, както и на аргументите ни, се корени във факта, че те са истина и тя трудно може да бъде отречена. Този протест е от хора, на които им е писнало да ги лъжат. Това е основната носеща сила на протеста“, заключи социалистът.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram