Филип Попов, БСП: За ГЕРБ въпросът не е колко се строи, а колко се краде

След Борисов – дупки, свлачища и срутища

Гневен пост, подплатен със статистика, публикува във Фейсбук Филип Попов от БСП. Социалистът осъди възхваляваното от самия премиер строителство на управляващите като сравни цените на км отсечка отпреди и сегашните. Постът на Попов е провокиран от последни коментари в социалната мрежа на Борисов.  

„Днес премиерът Борисов се е похвалил със строителството на пътища и се е оплакал от комунистите. Оставям настрана факта, че той и половината ГЕРБ са бивши комунисти. Но що се отнася до пътищата – през 2010 г. един километър струваше между 2 и 3 млн. евро на км, а цената на един км днес достигна до 6.7 млн. евро, а в някои случаи и до 10 млн. евро, като на стартиращия лот „Младост“ – АМ „Тракия“, пише Филип Попов.

Той уточнява в числа фактите: „Тунелът в Кресненското дефиле при дължина от 2 км струва 125 млн. евро или 67,5 млн. евро на км. Най-дългият тунел в света е в Норвегия – 24 км и струва около 5 млн. евро на км. Кресненският е 14 пъти по-скъп. Ремонтът на „Тракия “ между Чирпан и Нова Загора ще е по-скъп от строителството. Цялото Ви строителство е ремонт на ремонта. След Вас, г-н Борисов, са дупки, свлачища и срутища. Много е хубаво да се строи, но при Вас въпросът е не колко се строи, а колко се краде“, обобщава Попов.

Линк към фейсбук публикацията:

https://www.facebook.com/100004224523355/posts/1882307091920090/?d=n

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram