Фандъкова уволни зам.-кмета Тодор Чобанов

Зам.-кметът по култура, образование и спорт на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов е освободен от длъжност със заповед на кмета Йорданка Фандъкова, съобщиха от „Московска“ 33. 

До назначаването на нов зам.-кмет, управлението на направление “Култура, образование, спорт и младежки дейности” временно ще бъде изпълнявано от зам.-кмета по социални дейности г-жа Албена Атанасова. 

Тодор Чобанов е историк по образование и беше зам.-министър на културата от 2009 г. до 2011 г. при Вежди Рашидов. От 2012 г. е в екипа на Фандъкова като зам.-кмет. 

Под негово ръководство чувствително се забавиха проекти – за реставрация на банята в „Овча купел“ и за банята в „Горна баня“, обясни Фандкъова отстраняването на Чобанов. Тя уточни е поставила конкретни срокове, заради поети ангажименти към столичани. Процедурата за банята в „Овча купел“ е прекратена и ще бъде обявена отново другата седмица, допълни кметът. По думите й няма финансови загуби от забавянето на проекта. 

Фандъкова бе категорична, че трябва да се работи по-активно и динамично и Чобанов ще бъде сменен от човек, „който да е много енергичен, да може да представя много по-активно културните събития в София и богатия културен календар на общината, за да привличаме нови публики“. С доц. Чобанов ще продължим да работим заедно в сферата на археологията, каза още столичният кмет. 

Източник: Оффнюз