Факти и цитати: Който ругаеше протестите преди, днес ругае подкрепата

Никой не знае каква част от българите успяват да се ориентират в това, което се случва. Със сигурност обаче има поне 5 милиона мнения – без да броим най-малките деца и хората в кома. Вододел? Нови гранични линии? Подаване на ръка?

Това не е коментар, а изброяване на факти.

2020 година. Борисов заяви, че протестите са платени. Дори каза, че знае от кого. Нито МВР, нито ДАНС, нито дори неговия ортак главният прокурор Гешев успяха да докажат поне един случай на платени протестиращи.

Тома Биков от ГЕРБ: За мен няма никакво съмнение, че тези агитки са пратени от Васил Божков.

Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и част от управлението на ГЕРБ също твърдеше, че протестите са платени. Дори рeцитираше някаква тарифа. Каракачанов бе силов вице-премиер, който отговаряше освен за армията и за МВР и немалко служби. Нищо.

Ангел Джамбазки, който е евродепутат от ВМРО, заливаше с вода протестиращи от прозорците на офиса на партията.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ определя тогава протестите като „хаотични и непоследователни действия, където целта не е ясна и се губи, а има и популистки действия“.

Брутално полицейско насилие беляза протестите преди две години. Да не забравяме това. МВР бе ръководено тогава от двама министри, посочени лично от Борисов.

***

Днес срещу кабинета „Петков“ са: ГЕРБ на Борисов, ДПС на Карадайъ, Джамбазки от ВМРО блокира домът на Петков, Биков държи пламенни речи срещу сегашното управление.  

Карадайъ: Това правителството е най-лошото за последните 32 години. Ние от ДПС защитаваме националния интерес.

Делян Добрев от ГЕРБ: Почтените от ПП вече десет дни пазаруват депутати.

Костадин Костадинов, „Възраждане“ за подкрепящите правителството и вече бившия председател на НС Никола Минчев: Нека не допуснем тази фашистка измет, тези платени да дойдат пред парламента.

Джейхан Ибрямов от ДПС: В парламента се пазаруват депутати.

***

Президентът Румен Радев: Парламентът не е тържище – едните пазаруват депутати, другите се канят да договарят да връщат стария корупционен модел. И двете страни убиват доверието и надеждите на българите.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram