Турският шофьор, шамаросан от наш полицай: Казах им, че ще платя глобата на границата

Турският шофьор на ТИР Мухсин Казан, който получи шамар от български полицай на пътя, отказал да плати глобата на място, а поискал да стори това на границата в Капитан Андреево. Мъжът обяснил на служителя на реда, който го спрял за неправилно изпреварване, че няма в себе си пари. Това каза тираджията пред bTV.

Шофьорът разказа своята версия за случилото се на пътя. Тираджията пътувал към София и край Ихтиман бил спрян за неправилно изпреварване. Полицаите му обяснили, че трябва да плати малка глоба. Турският тираджия обаче ги попитал защо спират само него, след като пред него имало други два български ТИР-а, които също изпреварили.

Турчинът поканил дори полицая да му пусне видеорегистратора, на който се виждали и други нарушители. Униформеният отговорил, че него са видели и него спират.

След това му поискали пари за чай и кафе.

Клипът предизвика скандал, той бе излъчен и по турските телевизии. Двамата полицаи са установени. Те са служители на полицията от София област. По случая е разпоредена проверка, установяват се причините за случилото се.

Мусхин Казан разказа още, че това не е първият случай, в който му е поискан подкуп от наши полицаи. А глоби се налагали за всякакви неща, включително и затова, ако забележат, че едната гума ти е „Мишелин“, а другата „Гудиър“.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram