Тръбата, която замърси Варненското езеро, се скъса отново

0
407

Канализационната тръба, която предизвика тежко замърсяване на Варненското езеро през миналата година, отново е спукана. Това съобщи Дневник, като цитира пресцентърът на община Варна. В съобщението на общината не се уточнява какво е количеството на токсични фекални води, които отново са започнали да се изливат в езерото.

„Във връзка с получено уведомление от „ВиК – Варна“ на 15.01.2021 г., в което се съобщава за констатирани „аномални показания в приборите, отчитащи налягане и дебит при работа на помпените агрегати на КПС Аспарухово“, същия ден община Варна е разпоредила на фирма „Хидроремонт ИГ“ ООД, която извършва ремонта на тръбопровода във Варненското езеро, да направи проверка на съоръжението“, пише в съобщението на местната администрация.

Според неговия текст днес е било получено и потвърждение от дружеството „Хидроремонт ИГ“ ООД, ремонтирало тръбата през лятото и есента на м.г., че при оглед са били констатирани „пукнатина и частично изтичане на отпадни води“.

Ремонтът на канализационната тръба, минаваща през дъното на езерото, беше започнат през май миналата година. 

Изграждането на тръбата е започнало през 2009 г. от гръцка фирма с българо-датски надзор. Пусната е в експлоатация през 2011 г., а гаранционна е била до края на миналата година.

Оффнюз

Коментари от Фейсбук