Тошко Йорданов: ГЕРБ са мафиотска структура! Те поискаха да бъде отстранен от заседанието

0
1956
Парламентарни избори 2021#

„Не се правя на пророк, но все си мисля, че в следващия парламент ще има редовно правителство и в него няма да участва ГЕРБ. И сега, понеже казахте, че някой обижда партии, а нямаше такова нещо. Сега ще има, аз ще обидя партия ГЕРБ и ще кажа, че те са мафиотска структура”, заяви Тошко Йорданов от трибуната в пленарна зала. 

Председателят на парламента Ива Митева му направи забележка след изказването.

От ГЕРБ настояха Тошко Йорданов да бъде отстранен от заседанието на парламента.


Александър Ненков от ГЕРБ определи обидите като безсилие. „Моля ви се, г-жо председател, наистина Ви съчуствам. Виждам Ви в какво състояние с те в момента, запазете своето достойноство, най-малкото не позволявайте на хора, които са облечени с някакви тениски – дошъл тука, все е дно е на фитнес, да дава квалификации на моята партия“, каза още Александър Ненков.

Председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова заяви, че след като Тошко Йорданов е партиен шеф на Ива Митева, не означава, че трябва да му разрешава да обижда отделни парламентарни групи.

„Г-н Тошко, зад тази партия стоят над 600 хил. български граждани. Искате ли тези 600 хил. граждани да ви посрещнат на улицата, както ви посрещнаха едни други, когато си взехте мандата и ви пазеше полицията. Това ли искате?“, каза още Десислава Атанасова.

Тя заяви, че зад всяка парламентарна група стоят български граждани, които са я избрали чрез доверието и вота си.

Според нея е опасен стилът на поведението на Тошко Йорданов. „Не само да направите забележка на г-н Йорданов, а да го накажете с отстраняване от пленарната зала“, заяви още Десислава Атанасова.

Ива Митева обясни, че Тошко Йорданов не ѝ е шеф, защото  тя самата не е член на „Има такъв народ“.

„Аз му наложих забележка, преди да излезе г-н Ненков“, заяви още тя.

„Сега продължаваме да правим циркове. И аз съм емоционален, и аз излязох извън нервите си. Какво правите, бе, господа? Упражнявате си мъжкото самочувствие върху един топ юрист ли, бе? Това ли правите”, коментира Филип Станев от „Има такъв народ”.

Тошко Йорданов оскърбява Народното събрание. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова в процедура по начина на водене.

„Председателят може да отстрани за повече от едно заседание, но не повече от три народен представител, който оскърбява Народното събарние. Г-н Йорданов оскърби Народното събрание като два дни поред нарича една парламентарна група с различни прилагателни. Моля ви наложете по-тежко парламентарно наказание от забележката, която не чухме категорично да бъде наложена от вас. Г-жо председател, в противен случай се следва един прецедент, който в никакъв случай не води до доверие в тази институция, до доверие в народните представители и в парламентаризма“, каза още Десислава Атанасова.

Ива Митева ѝ отговори, че е наложила наказанието, което е сметнала за необходимо.

Епицентър

реклама