Тежка съдба: Милен губи ръцете си, 10-годишният му брат го гледа. Да помогнем!

Тежка е съдбата, която едно 10-годишно момче трябва да понесе, грижейки се за брат си, който е останал без ръце. Кампания набира средства в тяхна помощ. Ето и тяхната история:

Двете момчета – Милен на 20 години и Пепи на 10 години са от село Дебелт, Бургас. Милен губи и двете си ръце при битов инцидент по време на работа през месец октомври миналата година.

Оттогава животът и на двете момчета се преобръща и малкият Пепи се налага да гледа и да помага на по-големия си брат. Бащата на децата работи, но изкарва скромни средства, заради което децата живеят в много тежки битови условия.

Майката е с проблеми и грижи за децата не може да полага.

Добри хора само за няколко минути успяват дасе  организират и набавят безплатни протези за Милен, които ще бъдат изработени от фирма и благодарение на Михаил Христов.

На 22.03 (петък) Милен и брат му ще бъдат докарани в София и процедурата за изработка на протези ще започне, съобщават от „Подай ръка Заедно за по-добро бъдеще“, които набират средства за кампанията.

Транспортът, престоят и грижите за тях са поети.

Поради тази причина – средства за протези за Милен НЕ СЕ СЪБИРАТ!

За да помогнем на Пепи и Милен да живеят по-нормален живот, с човешки условия, момчетата имат нужда от нашата подкрепа. Живеят в една стая, нуждаят се от легла, (двойно или персон и половина и единично.) Спални комплекти – всичко (чаршафи, завивки, възглавници и т.н.). Имат нужда от средства за битови разходи, храна. Трябва да се провери и таблото за тока в къщата им. От килим за стаята 2м на 2 или 2 на 3 м. Стъпват буквално на дъски.

Малкият Пепи има нужда от ученически материали и принадлежности. Много иска да си има телефон, тъй като е откраднат. Разказа, че много обича да кара и колело и иска да си има и такова. За момчетата се събират и хранителни продукти – всякакви храни. Принадлежности за хигиена, козметика за лична грижа. Момчетата се нуждаят от дрехи и обувки:

За Милен – 43 номер обувки и дрехи М размер

За Пепи – обувки 36/37 номер

И дрехи – размер 140-147 см.

Търси се и по възможност холна маса (не много голяма) микровълнова фурна.

На Милен са му подадено документи за ТЕЛК преди три месеца, със съдействието на кмета на селото, за да получава пенсия.

Дворът има нужда от почистване, тъй като е пълен с боклуци.

Може да подкрепите каузата за Милен и Пепи, чрез сметка;

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

Получател; Подай ръка ЗПДБ

Give a Hand ZPDB

Основание: Дарение за кауза 4

Или Дарение за Милен и Пепи

PayPal: bg.organizationfbf@gmail.com

Всеки, който желае може да подкрепи семейството и лично на място.

Може да се свържете с организаторите и на 0893-025-067

(Понеделник – петък)

10:30ч.-17:30ч.

Те ще Ви съдействат напълно с всичко, което е необходимо.

Може да дарите и в офиса на адрес:

София, ул. Българска легия 37

За Подай ръка

0893/025-067

Благодарим Ви, Приятели.

Организаторите изказват голяма благодарност на Михаил Христов, заради който всичко свързано с протезите ще бъде възможно:

Михаил също губи ръцете си, когато е само на 15- години, но не се отказва и става лекоатлет, параолимпиец, трикратен световен шампион на скок дължина за хора с увреждания.

Работи като протезист и създава иновативни протези за хора в нужда.

Един страхотен млад човек, който със сърце прие каузата ни за Милен и ще му дари нов живот, сила и Надежда за по – добро бъдеще!

Агенция Фокус

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram