Съоснователката на партията на Янев го заразя в деня на учредяването

Съоснователката на партията на Стефан Янев „Български възход“ Ралица Симеонова обяви, че напуска проекта. Това се случва точно в деня на неговото учредяване. Симеонова, сочена за дясната ръка на бившия служебен премиер, обяви решението си с публикация във Фейсбук.

„Няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път“, написа тя.

„Много от вас ми пишат, че се страхуват да не бъдат излъгани отново. Много от вас разглеждат „Български възход“ като алтернатива на компрометираното политическо статукво. И той наистина беше замислен като алтернатива, като пример за това как се прави един подобен партиен субект. Когато се ангажираш с политически формат, в който са фокусирани толкова много надежди и очаквания, отговорността е огромна. Поне от моя гледна точка е така. Защото за мен хората не са просто някакъв електорат. Не гледам на тях като на инструмент, който да ми осигури възможност да съм някъде или да получа нещо“, пише Симеонова в обръщение към симпатизантите им.

„Обещах да не лъжа и да не злоупотребявам с доверието на хората, които ми вярват. Вече имах възможност да подчертая, че основен проблем в новата формация „Български възход“ е кадровият и той, за съжаление, не ми изглежда решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности. Кадровите решения са много важни, защото в крайна сметка идеите се реализират от хора“, обяснява тя напускането си.

.
Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Съоснователката на партията на Янев го заразя в деня на учредяването

  1. Сороспиите натискат и тях. Трудно се изпуска кокалът, особено като знаят, че след всичко, което се случи, 15 години ще са извън Парламента.

Comments are closed.