Съветникът на „Демократична България“ в Бургас подкрепил придаването на улица към имота на Доган

0
439

Общинският съветник в Бургас Димитър Найденов, който заедно със съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов се опита да достигне до имот на Ахмед Доган край Бургас, е подкрепил решението, с което общински път в парк „Росенец“, бе деактуван от публична общинска в частна общинска собственост и премина към имота, в който е резиденцията на почетния председател на ДПС, съобщава в. 24 часа. Решението е прието на 28 април. 

„Допуснах политическа грешка, не трябваше да гласувам докладната, с която се подарява улица на почетния председател на ДПС Доган към сараите му в парк Росенец, но бяхме подведени от общинската администрация. Аз нямам политически опит, занимавам се с частен бизнес. Съветник първи мандат съм и сгреших“, обясни действията си пред „24 часа Найденов.

Според общинската администрация спорната уличка  е загубила предназначението си, тъй като не води до морския бряг, а спира в частния имот.

Преди броени дни съветникът Константин Бачийски, който гласува против, внесе докладна за отменяне на решението от сесията на 28 април т.г., но от Правната комисия излязоха със становище, че местният съвет  не може да отменя свои решения.
Решението е било обжалвано ред съда.

Евроком

Коментари от Фейсбук