Стефан Янев: Няма струпване на войски на НАТО у нас

Струпване и разполагане на войски на НАТО на българска територия няма“. Това заяви бившият служебен премиер и настоящ министър на отбраната Стефан Янев по време на участието си в ресорната парламентарна комисия по отбрана.

Янев призова депутатите да намалят напрежението и да се спре със спекулациите. Нека бъдем българофили и да разсъждаваме спрямо българския национален интерес. Изборът България да бъде част от НАТО е, че всъщност ние си позволяваме да харчим по-малко за собствената си отбрана, посочи Янев.

„Ако ние бяхме обяснили на хората, че в момента се стремим да харчим 2% от БВП, но ако не бяхме в НАТО, сега щяхме да харчим между 7-8%, всеки би ние разбрал за какво става въпрос. Това е нашият избор и не искам да слагам прилагателни“, категоричен бе Стефан Янев.

По думите му България като член на НАТО и с решенията на българските действия, правителството е отговорно да вземе решения, които са осъзнати. Министерство на отбраната подготвя решения, които ще бъдат взети съвсем скоро време от Министерски съвет, оповести министърът.

Факти бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram