Стефан Янев готов за коалиция с ГЕРБ

Ще приемем всяка коалиция, която е в интерес на българските граждани. ГЕРБ е българска партия, ще разговаряме с всички в Народното събрание. 

Това заяви лидерът на „Български възход” Стефан Янев по Нова тв. Бившият служебен премиер, който прие поста от Борисов, заяви още, че съставянето на кабинет е отговорност на всички политици. „Посланието на българските граждани – при тази ниска избирателна активност и при този тип парламент без ясно мнозинство – явно е „седнете и се разберете”, допълни той.

Ние сме най-малката парламентарна група. Но всъщност участието в политическия живот и в парламента не разделя партиите на големи и малки, а на такива, които предлагат решения, и други, които не предлагат, каза Янев. 

Съставянето на правителство трябва да е отговорно поведение на всички политици и на всички парламентарно представени партии. Това мое виждане не се е променило. Очертаващият се зимен сезон с комбинация от кризи, изискват от всички нас на политическото поле, да намерим пътя към диалога, обясни позицията си той.

Този тип коалиции трябва да бъдат на базата на приоритети и ясни правила, според Стефан Янев.  

Снощи той за първи път нарече Путин агресор и обяви, че въпросът за преговорите с агресора трябва да се води на ниво ЕС. 

offnews.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram