Спират на границата за неплатени глоби и фишове

Излизането от България може да се окаже невъзможно след отпадане на карантината, ако имате неплатени пътни глоби. Това предвиждат от Министерството на вътрешните работи, предаде NOVA.

От 3 юни на ГКПП Калотина работи система, която показва имаме ли неплатени глоби към „Пътна полиция”. Ако се окаже, че имате неплатена акт или фиш, не може да продължите. На място е поставен постерминал, на който да заплатите глобата си.

Ако става дума за стари актове или фишове, може да бъде отнета и шофьорската книжка. При връчване на електронни фишове за превишена скорост не е задължително заплащането на място, те могат да бъдат заплатени в законоустановения срок.

От инсталирането на терминала до момента са засечени 1700 неплатени фиша за над 200 хиляди лева.

На този етап, заради въведените гранични рестрикции, ГКПП-Кулата е вторият по натовареност граничен пункт, след ГКПП Дунав мост-Видин. Към момента на денонощие на вход и изход  преминават 2 400 тежкотоварни и около 700 леки автомобила. Същевременно се очаква и засилен трафик през пункта заради предстоящия летен туристически сезон.

На граничния пункт „Кулата“ работят и съвместни екипи за противодействие на контрабандата, в които  са включени служители на ГДГП, Агенция „Митници“ и на НАП.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram