Слави Трифонов: ГЕРБ не искат гласуване по пощата, страхуват се от гласовете от чужбина

0
1387
Парламентарни избори 2021#

”Защо управляващите не искат за има електронно гласуване, с такива огромни трудности разрешиха машинното гласуване, защо не искат в тази твърде особена ситуация с КОВИД 19 да има и гласуване по пощата? Отговорът е безпределно ясен. Защото се страхуват“, това коментира във Фейсбук Слави Трифонов.

Коментарът му е по повод това, че ГЕРБ обявиха на консултациите при президента Румен Радев гласуването по пощата като „екзотична идея“.

„Да, обаче Австрия, Финландия, Германия, Унгария, Италия, Испания и Румъния, които са държави членки на Европейския съюз не са приели гласуването по пощата за екзотична идея, а за практична идея, която позволява на техните граждани да гласуват и по този начин. И защо е така?“, риторично пита Трифонов.
„Страхуват се от гласовете на българите в чужбина, страхуват се от гласовете на младите българи, страхуват се от високата избирателна активност, защото тя ще им вземе властта.

А без властта си те са нищо. Некомпетентни. Неморални. И некадърни хорица, които могат да съществуват само във властта и чрез властта. Но това ще свърши. Управлението на ГЕРБ прилича на един 10-годишен кошмар, от който ние трябва да се събудим“, допълва телевизионният водещ и лидер на партия „Има такъв народ“.

Фрог