Слави Трифонов: Бойко Борисов оглави протеста срещу себе си, вкопчил се е във властта. Оставка!

0
974

За прилагането на решенията от провелия се референдум през 2016 година не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание, пише лидерът на партия „Има такъв народ“

„Еееее… Бойко Борисов оглави протеста срещу себе си.“ Това бе първият коментар на шоумена и лидер на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов, който той направи във Фейсбук по повод предложението на премиера за свикването на Велико Народно събрание и промени в Конституцията.

А ето какво написа Трифонов малко по-късно

Днешният ход на Бойко Борисов е като да играеш шах с каратист – ти местиш фигурите, а той рита дъската. Всъщност и на децата е ясно, че Бойко Борисов се е вкопчил във властта като удавник за сламка и прави всичко възможно, за да организира той следващите избори. Каквито и да са те. А истината е следната:

– за прилагането на решенията от провелия се референдум през 2016 година не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.

– за спирането на корупцията и налагането на почтеност и справедливост в съдебната система не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.

– за ограничаването на правата на главния прокурор не е необходимо Велико Народно Събрание, а Обикновено Народно Събрание.

– а ако е необходимо Велико Народно Събрание, не бива да го свиква министър-председател и правителство, и парламент, които тотално са загубили народното доверие.

Така че изводът е прост и ясен:

– оставка на това правителство, служебно правителство и предсрочни избори!

Епицентър

Коментари от Фейсбук