Скандал в парламента между Марешки и БСП

0
855

Задълбочава се политическата криза у нас, след поредните парламентарни скандали. Нападки между депутати разбуниха духовете в пленарна зала. След като от левицата поиската оставката на Цвета Караянчева като парламентарен шеф, на прицел попадна нейният заместник – лидерът на “ВОЛЯ” Веселин Марешки.

Социалистите поискаха и зам.-председателят на НС да напусне поста си, а повод за това е наложената му на втора инстанция присъда за изнудване, според която Марешки трябва да бъде лишен 4 г. от свобода.

Лидерът на “ВОЛЯ” обаче отвърна на удара и изброи поименно хората от левицата, които според него са виновни в различни грехове спрямо страната.

“Хора, които са извършили огромен геноцид към българското общество, които са издевателствали над хората, докарали са ги до просешка тояга и скотски начин на живот – по какъв друг начин можем да ги наричаме, освен изверги“, посочи Марешки.

Антон Кутев от БСП обаче отвърна:

“Човек с присъди, човек, който нарушава закона, който е станал за смях на целия народ, да ми дава на мене морални оценки – това е свинщина от висок порядък“.

Плеядата от обвинения спрямо Марешки обаче бе използвана и от управляващата партия. От ГЕРБ обвиниха депутатите от БСП, че саботират работата по дневния ред в парламента.

“Всички видяхме желанието на лявата част – те не се регистрират, нямат желание да работят и се чудят по какъв начин да отнемат от ценното време на Народното събрание“, заяви депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

“Благодаря, г-н Иванов, за разумното предложение“, отзова се веднага Цвета Караянчева.

Фрог нюз

Коментари от Фейсбук