Силно впечатление прави наглостта на младите водачи

Тежката катастрофа край Варна, в която загинаха четирима души, коментира Тенчо Тенев, бивш директор на Пътна полиция – СДВР, в „Интервюто в Новините на NOVA”.

Той уточни, че има няколко предположения за причината за катастрофата. „Първото, здравословен проблем на младия водач. Второто, отклоняване на вниманието на самия водач. Това ще се докаже от разследващите органи“, каза Тенев.

Експертът коментира войната на пътя и сподели, че „това, което прави впечатление е наглостта на младите водачи“. Неговото мнение е, че шофьорите не са тренирани достатъчно добре, за да управляват автомобилите си. Друг проблем е, че извършват много тежки нарушения на правилата за движение, допълни той. Тенев постави акцент и на употребата на алкохол и наркотици.

Експертът посочи, че съставът на Пътна полиция е твърде малък, за да обхване голяма част от контрола на пътното движение.

Той посочи, че е от голямо значение е дали санкциите за нарушителите са строги или не. Тенев коментира и разликата между санкциите в България и в Европа.

Експертът каза, че превенцията е от ключово значение.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram