СГП извикала Борисов като свидетел по “БарселонаГейт”. Не го питали нищо ново

Нищо ново като въпроси няма спрямо лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това заяви защитата на Борисов адв. Менко Менков. Лидерът на ГЕРБ е призован като свидетел, стана ясно още след разпита в Софийска градска прокуратура по разследването за БарселонаГейт.

Самият Борисов остана лаконичен и заяви, че няма да коментира нищо повече. Заръча обаче на депутатите си да се върнат в парламента и да вършат работа. 

Заръката на Борисов дойде след като представителите на ГЕРБ дружно напуснаха залата, а заседанието пропадна заради липса на кворум. Народните представители се изсипаха пред сградата на Софийска градска прокуратура, малко след като в нея влезе за разпит Борисов. Пред сградата се събраха и симпатизанти на партията, които искаха да изразят подкрепата си спрямо лидера на ГЕРБ с викове “Бойко” и аплодисменти. 

Сред част от присъстващите са Вежди Рашидов, Лъчезар Иванов, Младен Маринов, Деница Сачева, Тома Биков, Румен Христов, Петър Николов, Костадин Ангелов, Делян Добрев, Даниел Александров, Христо Гаджев, Николай Нанков, Красен Кралев, Александър Ненков и други.


Припомняме, че главният прокурор Иван Гешев хвърли ръкавицата на Бойко Борисов и заместника си Борислав (Боби) Сарафов. Пред журналистите обвинител №1 заговори за “БарселонаГейт” и спомена, че е имало указания разследването да бъде прекратено. На свой ред самия Сарафов пък обвини главния прокурор в това, че е държал на трупчета случая. 


От прокуратурата отрекоха тези обвинения и дори пуснаха прессъобщение, в което обясниха, че се работи активно и се превеждат документи от чужди държави. Ден по-късно стана ясно, че СГП ще привиква Борисов на разпит за скандала.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram