Свада между двама свещеници навръх Задушница в Лом

0
293
Парламентарни избори 2021#

Двама свещеници се скараха преди Задушница на публично място в крайдунавския град Лом.

Свадата започнала на главната улица, като при ненадейна среща прехвърчaли искри на гняв. Поп Цецко – Цветан Тодоров, бивш архиерейски наместник на централния храм „Успение Богородично“, отдавна имал зъб на сегашния отец Нестор. Леко пийнал, се нахвърлил срещу благия и хрисим Нестор, започнал да го псува и обижда.

Стигайки до близката аптека Нестор влязъл вътре с идеята да се скрие и всичко да приключи, пише „24часа“.

Пияният и озверял бивш поп обаче не мислел така и започнал да бута вратата, опитвайки се да влезе в обекта. Свещеник Нестор се отбранявал, но не издържал на натиска и по-дребният Цветан Тодоров нахлул с всичка сила. Последвал лют скандал, като словесната битка прераснала в бой и секунди по-късно пияният свещеник се озовал на земята.

Свидетели на инцидента подали сигнал на спешния телефон 112 и минути по-късно на мястото дошли екипи на бърза помощ и полицията. Медиците прегледали Цветан Тодоров и го транспортирали до местната болница.

Според местните между двамата свещеници има напрежение от доста време и дори, че настоящият свещеник Нестор няколко пъти е подавал жалба срещу Цветан Тодоров.

dnes.bg