Румен Радев: Най-малко в момента имаме полза от нови избори

Румен Радев: Без компромис за България ще има чудовищна инфлация, хиляди предприятия няма да издържат и ще бъде предизвикана тежка икономическа и социална криза.  С тези думи президентът Румен Радев коментира пред журналисти искането на ЕС за налагане на ембарго върху вноса на руски петрол.

„Най-малкото в момента имаме полза от нови избори, това е крайна мярка, но над всичко трябва да е българският интерес”, коментира още държавният глава. Той и вицепрезидентът Илияна Йотова поднесоха цветя пред Паметника на незнайния воин в столица по случай отбелязването на 77 години от победата над нацизма.   

Помолен да коментира думите на външния министър на Северна Македония Буяр Османи, че до юни на практика има възможност за развитие на отношенията между България и РСМ, президентът Радев каза: „Крайно неуместно и нездравословно е да се поставят ултиматуми”.

Запитан за твърденията му, че има натиск от страна на европейските институции и дали страната ни може да се поддаде на този натиск, Радев каза:

„Натискът беше още по-голям миналата година. Аз и служебното правителство удържахме. Може да се издържи на този натиск, когато има ясни позиции, които отчитат истината”, каза Радев.

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram