Роми обидени от отношението към тях, не ги пускали на басейн

2
94463
Парламентарни избори 2021#

Собственик на басейн във Великотърновско два пъти отказва да пусне роми в комплекса. Причините, които посочва, са различни, докато в същото време други хора преминават свободно. Потърпевшите са обидени от отношението към тях, предава Нова тв.

Нермедин Шериф и още три семейства – български граждани, решават да прекарат един ден на басейна край село Къпиново, където има комплекс с място за каравани. Прибрали са се от Германия, за да похарчат спестяванията си за почивка в родината. Но до басейна така и не биват допуснати. Изтъкнатата причина е, че не са си запазили места предварително, докато мястото всъщност е празно.

„Просто си личеше, че не искаха да ни пускат“, не крие възмущението си 39-годишният Шериф от Горна Оряховица, който от дълги години живее и работи като шофьор в Германия.

Нермедин отново отива до басейна край Къпиновския манастир. Мъжът отново се опитва да си купи билет, но пак получава отказ. Този път му казват, че тече профилактика. Появи се и управителят на комплекса, който отрече Нермедин и семейството му да са дискриминирани. 

А за Нермедин и неговите близки остава само обидата и разочарованието. „Обещах си повече да не идвам в България на почивка. Просто няма смисъл“, споделя потърпевшият. И се заканва да подаде сигнал до Комисията за защита от дискриминация.

Източник: Пловдив 24

реклама

2 КОМЕНТАРИ

  1. Ами хората знаят какво става където стъпят цигани.Невъобразим шум,крясъци,скачане във водата като обвързани.Не в Германия,ами и от луната да идват все тая,циганин си е циганин.Грам възпитание,никакво съобразяване с останалите хора.Да си вървят от където идват и там да се забавляват,при Меркел.Нали много ги уважават и зачитат.Нека им събрат поканата.Ние тук сме преди от тях.

  2. Мангооооо Басеина не е баня да си сваляш кирта !!!

Comments are closed.