Разобличаващият Борисов репортаж от Враца бе свален. Вижте го

0
2198

Регионалната медия „ТВ Враца“ свали от интернет платформата Youtube и от сайта си своя силно критичен репортаж за посещението на премиера Бойко Борисов в северозападния град вчера. Това се случи, след като видеото доби популярност в социалните мрежи и други онлайн медии.

От телевизията отказаха коментар за „Сега“. Оказа се обаче, че репортажът вече е споделен из социалните мрежи и може да се гледа там. Такова копие показва и „Сега“ след свалянето на официалния материал.

Репортажът на „ТВ Враца“ красноречиво показа, че вчерашното посещение на министър-председателя във Враца, където беше аплодиран от възторжени граждани, всъщност е режисирана от ГЕРБ постановка.

В повечето телевизии бe пoкaзaнo кaк пoд бурни aплoдиcмeнти Бoриcoв cлизa oт джипa във Врaцa. Cъбрaлитe ce хoрa гoрeщo ръкoпляcкaхa и cкaндирaхa имeтo му. „Блaгoдaрим ти Бoйкo. Ти нaпрaви нaй-хубaвoтo нeщo зa нac“, „Aкo бeшe лecнo Oрeшaрcки дa гo e нaпрaвил“, се чуваше от страна на присъстващите. 

Местната „ТВ Враца“ обаче обясниха, че oфициaлнo cъoбщeниe до медиите в региона зa пoceщeниeтo нa Бoриcoв нe e имaлo. Във видeoтo се виждаше кaк мecтни журнaлиcти изoбщo нe ca дoпуcнaти вътрe до събитието. Затова пък бяха показани събраните привърженици на ГЕРб, извикани за да направят агитка и да аплодират почти всяко изречение на премиера.

След хвалбите на Борисов за ремонта на пътя Ботевград-Мездра, репортерка го контрира, че това е можело да стане още преди 10 години, но тогава премиерът е пренасочил парите за друго трасе. Но агитката от ГЕРБ дори не оставя Борисов да отговори, започва да подвиква към журналистката и да отговаря вместо своя лидер, който благосклонно мълчи.

От „ТВ Враца“ обаче разказаха в сваления вече репортаж точно как правителството на Борисов е лишило региона от ремонт на пътя, защото е отклонило парите. 

СЕГА

По незнайни причини този репортаж от посещението на Борисов във Враца започна да изчезва от Интернет. Традиционно повечето медии показаха как под аплодисменти Бойко Борисов слиза от джипа, а събралите се хора бурно ръкопляскаха и скандираха името му. "Благодарим ти Бойко. Ти направи най-хубавото нещо за нас", "Ако беше лесно Орешарски да го е направил", са само част от скандиранията.Журналистите от телевизията припомнят и 10 годишното отлагане на ремонта на пътя София – Видин, който е от изключително голямо значение за северозападния регион, който е най-бедния в Европа Репортажът разказва кои са възторжените хора. Оказва, се също така, че медиите във Враца не са получили информация за посещението на премиера, което бе излъчвано в профила му във Фейсбук, но пък охраната на завода, който той обходи им иска акредитация, за да влязат и да отразят визитата.Кадри: Тв Враца

Публикувахте от Иван Куцаров в Сряда, 29 юли 2020 г.
Коментари от Фейсбук