Радев недоволен: Всеки проблем със служебния кабинет се пренася върху президентската кампания

„Как разбирате, че го подкрепям, това е правен казус и няма общо с личността Кирил Петков“, така отговори Румен Радев пред журналисти на въпрос защо оказва натиск на Конституционния съд по казуса с Кирил Петков и не се ли превръща в негов съучастник.

Във всеки кандидат виждам сериозен опонент. Разчитам на подкрепата на всички българи, коментира още президентът пред медиите. 

На въпроса дали ще влезе в дебат с конкурентите си, Радев отговори: „Напревете списък с всички, които желаят и ще участвам, но имам и друга работа“.

Държавният глава участва в откриването на изложбата „Съкровищата на държавните архиви“

Всеки проблем със служебното правителство се пренася върху президентската кампания, изрази недоволството си президентът.


„Явно това е част от играта. Явно така са решили и толкова могат“, допълни държавният глава и коментира, че вижда конкуренция във всички кандидати за сегашната му длъжност.
„Не деля кандидатите за президент по никакви признаци“, подчерта той.

Радев отбеляза, че е изненадан, че името на Николай Младенов фигурира в досиетата „Пандора“, като посочи, че няма друга информация, освен тази вече оповестена в медиите.
„Службите са длъжни да предоставят информация и очаквам такава“, допълни той.

Според него ще излизат още имена на българи по досиетата „Пандора“. Президентът помоли да се прави разлика между хора, които вземат държавни постове и такива от бизнеса.

Епицентър