Радев: На балотажа ще се сблъскаме с вота на картела на статуквото


Президентът и кандидат за нов мандат на „Дондуков“ 2 Румен Радев с първи коментар след излизането на exit poll данните за вота в 2 в 1.

„Най-напред искам да благодаря на всички българи, които дадоха своя вот за бъдещето на България, защото то не им е безразлично. Специални благодарности на цялата изборна администрация, на служителите на полицията, на всички, които допринасят за провеждането на тези избори От сърце благодарим на стотиците хиляди, които подкрепят нашия тандем с г-жа Йотова“, каза още Румен Радев.

„Едно е ясно – изборите показаха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, беззаконието и с авторитаризма. Опитите за мимикрия, манипулациите с цел да се разколебаят и объркат хората да не гласуват, отговорността да се прехвърля на други – явно не сполучиха“, каза той.

Радев посочи, че е ясно, че ще се отиде на балотаж, за да се реши битката за „Дондуков“ 2: „Резултатът към момента дава оптимизъм, но ще бъде грешка да си мислим, че изборите са предрешени. На този балотаж ще се сблъскаме с партийно-организирания вот на картела на статуквото. Единственият начин да победим огромните му ресурси, да надделеем над лъжата, манипулацията и заплахите е да бъдем мобилизирани“, обясни още той.

„Благодарим на всички онези, членове и симпатизанти на партии, които застанаха редом до нас в тази предизбонна казмпания. Резултаитте оконочатленото ще бъдат ясни до часове. Изборите показаха решимността на обществото ни да скъса с корупцията, беззаконието и с опитите за мимимикрия“, подчерта Радев.   „Резултатът към момента дава оптимизъм, но ще бъде грешка да си мислим, че изборите са предрешени. На този балотаж ще се сблъскаме с партийно организирания вот на картела на статуквото. Единственият начин да победим огромните му ресурси, да надделеем над лъжата, манипулацията, заплахите е да бъдем мобилизарани. Нямайте съмнение, че мобилизацията на партиите на статуквото, ще бъде пълна“, допълни още държавният глава./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram