Протест „Да отворим залите за изкуство“ пред Министерски съвет

0
227

Работещи в танцови музикални школи излязоха на протест пред Министерския съвет, за да изразят негодуванието си, че школите са все още затворени като част от мерките срещу коронавируса. Танцьори и музиканти избраха оригинална форма на демонстрация – със спектакъл на открито, „за да ни чуят и видят и за да покажем, че изкуството е живо“, те протестираха с искане забраната за работа на залите да отпадне. От танцовите и музикални състави настояха още и финансова помощ от държавата за изминалия период на забраната, а също и средства като вид гаранция, ако дейността на школите отново бъде прекратена.

Поискаха и спасителен пакет от финансови мерки. Част от него искането, държавата да поеме 100% от разходите за месечни наеми, заплати и осигуровки в сектора за месеците март, април и май:

„Тези мерки, които е посочил министър Ананиев в неговата заповед, могат да се спазват и в залите – това не е проблем. Проблемът е да бъдат отворени залите, така, че всеки един ръководител да може да си направи разстановка на залата – колко човека тя ще поеме, възможно ли е.

Може да се танцува без маска, защото във фитнеса също може да се тренира без маска. В залата може да не сме хванати за ръце, но можем да сме на дистанция, достатъчна, с кърпи или с колани на метър и половина един от друг“.

Снимка: БулФото

Гласове

Коментари от Фейсбук