Протести на различни места в София срещу противоепидемичните мерки

0
791

Десетки граждани се събраха на различни места в София, за да изразят несъгласието си с мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса у нас, съобщи БНР.

Протестиращите определят ограничителните мерки – като „нехуманна и аморална липса на решение, заради което хората гладуват и остават без работа„.

Припомняме, сред мерките са забрана за разходка в паркове и градини, забрана да се събират повече от двама души на едно място, хората, които идват от друг град да стоят с 14-дневна карантина.

Събралите се настояват за адекватни мерки за социална адаптация. 

Покрай коронавируса много хора останаха без доходи, без помощи, без нищо – на улицата. Започваме нещо мащабно. Надяваме се много хора да се включат, за да може да има промяна. Кризата винаги е била, тук винаги сме я усещали. Най-силно я усетихме януари месец, преди да почне пандемията, преди да почне всичко“, заявиха протестиращите.

Те търсят промяна. Искат хората, останали без работа, без доходи, да получат нещо. Настояват да се вдигнат строгите ограничения, хората да почнат да получават доходи, да могат да живеят, казаха някои от протестиращите.

Утре всички това ни чака – да живеем на улицата, да умираме като кучета, като животни по улицата. Покрай пандемията останах без работа“, каза един от протестиращите. 

Припомняме, преди два дни хората от столичния кв. „Факултета“ се бяха събрали на пропускателния пункт на квартала и за кратко скандираха „Оставка“. Те протестираха срещу строгите мерки за ограничаване на коронавируса. Според местната власт техният протест е бил организиран в социалните мрежи.

В кварталите „Филиповци“ и „Факултета“ има случаи на заразени с коронавируса, които са общували с десетки други хора. 

Нюз бг

Коментари от Фейсбук