Протестиращи искат оставката на Деница Сачева, питат къде са парите от компенсациите

0
1303
Парламентарни избори 2021#

Пред Министерския съвет се провежда протест, организиран от Изправи се.БГ, с искане за оставката на социалния министър Деница Сачева. ”Къде са парите? 2 месеца след затварянето още няма подкрепа за работещите?”, коментира Манолова по време протеста.

Граждани споделят, че въпреки съкращенията и излизането в неплатен отпуск заради COVID-19, все още не са получили помощ от програмите на Министерството на труда и социалната политика.

.

Готвачи хвърлиха двадесет и пет лева пред краката на полицаите, охраняващи пред вратата на Министерския съвет.

Готвачът Иван Менчев каза пред bTV, че еполучил 24 лв. за ноември, които сега е върнал. За декември не е получил пари. Смята, че това е подигравка с труда им от властта.

„Позор“, „Къде са парите?“, „Оставка!“  – бяха част от издигнатите лозунги.

Според данни на агенцията по заетостта, които цитира лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова, до края на декември одобрените за помощта от 24 лева на ден обезщетение за служителите са 14 500, но не е ясно колко хора реално са получили парите си.

Собственици на затворени фирми от Шумен, Плевен, Стара Загора и Бургас твърдят, че помощта, която е трябвало да бъде изплатена още до края на миналата година, не е достигнала до тях.

Фрог