Пропадна настилка от участък на новата АМ ”Европа”

0
1462
Парламентарни избори 2021#

Дефектен участък от новостроящата се магистрала “Европа”. Снимки на регионалния сайт balkanec.bg показа пропаднала настилка от аутобана при Драгоман. Проблемът се появи две седмици след като аутобанът бе инспектиран по въздух от премиера Бойко Борисов в присъствието на сръбския президент Александър Вучич.

Отсечката е около 10 метра и е точно преди подлез, в посока към София. В резултат на пропаднала основа се е получило пропадане и нагъване на асфалтовата настилка. Въпросният участък от Драгоман до Алдомировско блато не е официално открит. Той е без положен износващ слой асфалт и бе пуснат за движение през декември месец миналата година.

ФрогНюз припомня, че в началото на този месец бе направена инспекция по въздух на строителството на магистралата от премиера Бойко Борисов. С него бе президентът на Сърбия Александър Вучич. Точно тогава Борисов акцентира върху напредъка по изграждането на трасето между Драгоман и Сливница.

“Работим усилено и очаквам близо 17 км от магистралата между София и границата със Сърбия да бъдат готови до края на годината“, посочи тогава премиерът.

Изпълнител на обекта е „ГБС – Инфраструктурно строителство“, а стойността е 97.8 млн. лв. без ДДС, осигурени изцяло от републиканския бюджет.

Фрог нюз