Прокуратурата с блицакция срещу педофили – арестува 21 мъже

21 лица са задържани за 72 часа в рамките на специализирана операция, по време на която е разбита мрежа от педофили, съобщиха от Софийска районна прокуратура на брифинг.

16 души са арестувани в София, а други 5 – в други области. На всички задържани е повдигнато обвинение.

Издирват се още четирима души, като един от тях е напуснал България.

Мрежата е разбита по време на специализирана акция на 14 март, като прокурорите са работили със записи от т.нар. група „ловци на педофили“, обясни прокурор Невена Зартова от Софийската районна прокуратура. 

От прокуратурата съобщиха, че „ловците“ действат от края на 2020 г. Младежи се представят за непълнолетни момичета и момчета в различни сайтове за запознанства в интернет и си уговарят среща с мъже. Възрастните си мислели, че срещата ще е с непълнолетни, но на уговореното място отивали „ловците“, като правели записи на всички срещи. 

Благодарение на тези записи са установени членовете на мрежата от педофили и вчера са арестувани. Най-възрастният от тях е на 76-годишна възраст, а най-младият – на 22 години. Петима от арестуваните са осъждани за блудство, държане на оръжие, катастрофи и други, каза наблюдаващият прокурор Иво Боев.  

Извършени са над 30 претърсвания на адреси и коли. Намерени са и наркотици. Извършени са 12 обиска на лица, иззети са телефони, компютри, тефтери и карти. 

В края на октомври миналата година един от „ловците“ беше задържан, след като 52-годишен мъж подал сигнал за причинена телесна повреда. 

От полицията уточниха тогава пред OFFNews, че не могат да кажат дали мъжът, подал жалба, е регистриран като педофил. „Докато разследването не приключи, такава информация не може да бъде дадена. Ако има данни, които могат да бъдат разгласени, ще бъдете уведомени за тях“, казаха още от МВР.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram