ПРОКУРАТУРАТА ПОТВЪРДИ, ЧЕ СЛУЖИ НА МАФИЯТА! НЕ ГОНЯТ БОРИСОВ ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ, А ГОНЯТ РАЗПРОСТРАНИЛИТЕ И ПРАВИЛИ ЗАПИСИТЕ, СНИМКИТЕ И ВИДЕОТО, ПУБЛИКУВАНИ ОТ „АФЕРА“!

0
431

Във връзка с множеството запитвания от медии и с оглед на високия обществен интерес, Софийска градска прокуратура предоставя информация за образувано досъдебно производство по чл. 339а от НК.   На 25.06.2020 г. е назначена експертиза по първоначално изисканите и предоставени снимки и аудиозаписи, публикувани в следните интернет сайтове: „Бивол“, „Афера“, „Е-вестник“. По преценка на екип от наблюдаващите прокурори са присъединени към досъдебното производство допълнително и разпространен видеоматериал, публикуван в сайта „Афера“, както и аудиозапис на разговор с гласове, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера Томислав Дончев. На видеоматериала и последващия аудиозапис също са назначени експертизи.   По случая са изискани и са постъпили материали от Национална служба охрана. В качеството си на директор на НСО е разпитан ген. Красимир Станчев.   След изготвянето на назначените експертизи българската общественост ще бъде информирана за заключенията. По делото предстои установяване и разпит на лица, имащи отношения към проверявания случаи.   Софийска градска прокуратура ще продължи да информира българската общественост за хода на досъдебното производство.“

Какво гласи чл.339 а от НК?

Чл. 339 а:  Който без надлежно разрешение, което се изисква по закон, произвежда, използва, продава или държи специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

(2) (Предишна ал. 3, изм. – ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Ако деянието по ал. 1 е извършено от длъжностно лице във връзка със службата му, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години.

(3) (Предишна ал. 2 – ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Специалното техническо средство се отнема в полза на държавата.

И какво?

Прокуратурата гони онези, които „произвеждат, използват или държат специално техническо средство“,  А НЕ ГОНИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДЪРЖАВАТА, КОЙТО ДЪРЖИ МИЛИОН ЕВРА В ПАЧКИ В НОЩНОТО СИ ШКАФЧЕ, КОЕТО Е ОЧЕВАДНО ПРАНЕ НА ПАРИ, И КОЙТО ПО НЕДОПУСТИМ НАЧИН ИЗВЪРШВА ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ, КАКТО И ОТПРАВЯ ЗАКАНИ И ЗАПЛАХИ, ВИДНО ОТ ИЗНЕСЕНИТЕ ОТ „АФЕРА“ ЗАПИСИ, ВИДЕО КЛИП И СНИМКИ!

ТОВА Е АБСОЛЮТЕН ПОЗОР!

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРОКУРАТУРАТА ПОТВЪРДИ, ЧЕ СЛУЖИ НА МАФИЯТА!

НИКОЙ ДО ТОЗИ МОМЕНТ ОТ КАСКЕТ – ПРОКУРАТУРАТА НЕ Е ОБРАЗУВАЛ ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО ЗА КЮЛЧЕТАТА ЗЛАТО, ПАЧКИТЕ ОТ ПО 500 ЕВРО, НАД МИЛИОН, В ШКАФЧЕТО В ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА РЕЗИДЕНЦИЯ НА ПРЕМИЕРА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ.

МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ СИ ИМА ПЕРСОНАЛНА ПРОКУРАТУРА!

Сега следва да арестуват Веселина Томова, някой нещастник от НСО, или някой набеден „клошар“ за това, че е правил записите и видеото.

Защото трябва „отпускане на парата“ и Каскета да се направи пак на луд. Също като Боса си Бойко Методиев Борисов. И за да го „изпере“ и спаси.

Afera.bg

Коментари от Фейсбук