Президентът ще насрочи нови консултации с партиите


Планирам да направя консултации с партиите. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си в координационния център на „Гранична полиция“ в Елхово. От думите му стана ясно, че все още не е взел окончателно решение кога и на коя политическа сила ще връчи третия мандат за сформиране на правителство.

„Очаквам отговорност от всички парламентарно представени партии. Искам да видя ясен ангажимент на българския парламент и от това ще си проличи кой работи за хората и кой сее хаос“, каза Радев.

Планирам да направя консултации с партиите. Ще преценя кога и на кого да връча евентуален трети мандат, когато чуя идеи на парламентарно представените партии за съставяне на правителство“, отбеляза държавният глава.

Румен Радев ще поиска от Народното събрание да направи актуализация на бюджета.

„Кога българският парламент ще актуализира бюджета. Отговорете ми, ако можете, на този въпрос. Не можем по безотговорен начин да се отнасяме към българските граждани. Има важни въпроси, които изискват актуализацията на този бюджет. Ние не можем да оставим хората без финансова подкрепа, без социална подкрепа“, каза още Радев.

Държавният глава съобщи още, че този парламент трябва да насрочи дата за президентските избори.

Радев провери днес какви са предприетите мерки за охрана на границата и как страната ни се справя със засиления миграционен натиск, като посети ГКПП „Капитан Андреево“. На място той се запозна и с работата на Регионалния координационен център на „Гранична полиция“ в Елхово.

По-рано през деня държавният глава посети Ситуационния център на граничен пункт „Капитан Андреево“. Центърът там беше създаден през 2016 г. по споразумение между България, Турция и Гърция, именно да се координират действията на трите държави срещу нелегалната миграция, както и срещу други престъпления като трафика на хероин и тероризъм./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram