Президентът Радев връчва мандата на ГЕРБ в 13.00 часа

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 45-ото Народно събрание, от 13.00 часа на 20 април 2021 г. на „Дондуков“ 2.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Най-голямата парламентарна група е на ГЕРБ – 75 народни представители.

В същото време пред БТВ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че е получила покана от Президентството да представи решение на парламентарната група за номиниране на министър-председател.

Тя обяви, че ще се яви на „Дондуков“ 2 заедно с кандидата на ГЕРБ за премиер – Даниел Митов.

Атанасова уточни, че са готови със състава на правителството и в него има както нови лица, така и министри от кабинета в оставка, но отказа да каже имена извън това на номинирания за министър-председател.

„Ще търсим възможности за съгласие. Всичко е въпрос на разговори. Ще вземем мандата“, заяви вчера след консултациите при президента Даниел Митов.

И поясни: „Впоследствие, в хода на разговорите, ще преценяваме точно как да действаме със самия мандат: дали ще има възможност за съставяне на правителство, или не. Ясно е, че при всички положения България трябва да има бързи решения с оглед на пандемичната обстановка, възстановяването на икономиката след пандемията и с оглед на сложната геополитическа обстановка, недалеч от нас“.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram