Посланикът ни в Лондон: Не сме информирани за задържането на българите

Посланикът ни в Лондон Марин Райков коментира, че българското посолство в Обединеното кралство не е било информирано за задържането на тримата българи, каквато е обичайната практика.

Сводката е на седмична база, но според британската практика, ако те самите при ареста не пожелаят българските дипломатически служби да бъдат информирани, то това не се случва, пише bTV.

Припомняме, че трима българи са били задържани през февруари в Лондон за шпионаж в полза на Русия. Според събраните данни, публикувани в Би Би Си, и тримата работят за руските секретни части.

Повдигнати са им обвинения, че имат лични документи със „съмнително съдържание“ – всички фалшиви. Сред тях има паспорти, лични карти и други документи за Великобритания, България, Франция, Италия, Испания, Хърватия, Словения, Гърция и Чехия.

Тримата обвиняеми са задържани от антитерористи в Лондон. Имената им са Орлин Русев на 45 г., Бисер Джамбазов на 41 г. и Катрин Иванова на 31 г. И тримата живеят във Великобритания от години, като са работили в най-различни сфери и са живели на различни места.

Снимка: БГНЕС

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram