Пореден случай на насилие между ученици: Участниците са 13-годишни момчета

Пореден случай на насилие между ученици, отново документирано с видео от телефон. Участниците са 13-годишни момчета от спортното училище в Силистра.

Клиповете в социалните мрежи разпространи майката на тормозеното момче, което по нейни думи е със синдром на аспергер и хиперактивност.

Тя твърди, че това не е първи случай на вербална и физическа агресия към нейния син. Родители на другите участници обаче казват, че техните деца били обиждани от момчето.

В „Здравей, България” майката на пострадалото в клипа момче каза, че е входирала жалба в училището, че е нападнат, последният случай на агресия срещу него е от петък. Заместник-директорът на спортното училище каза, че за клиповете е разбрала в неделя, като не са били потърсени от майката на потърпевшото момче.

Свикана е комисия, която е взела решение за предупреждение за преместване в друго училище на агресивните ученици, което трябва да бъде одобрено от педагогическия съвет.

Социалната служба в Силистра е сезирала прокуратурата за случая, извършва се проверка,която ще продължи в рамките на 5 дни.

Източник: Новини бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram