Полк. Недялков: Конфликтът в Украйна ще ескалира, трябва да търсим възможности за суверенитета си

Конфликтът в Украйна се очаква да ескалира до края на месеца. Добре е в тази ситуация и ние да започнем да търсим възможности и ние да защитим суверенитета си. Това заяви професор доктор полковник Димитър Недялков, боен пилот и анализатор от Военна академия „Г. С. Раковски” след руските ракетни удари срещу Киев, които според Москва са ответен отговор заради взрива на Кримски мост.

Моето мнение е, че само украинските тайни служби не могат да проведат такава операция. Войната, която е перманентното състояние на света, откакто съществува човешката цивилизация, няма един мирен ден. Това е исторически факт. Всяка една война от подобен мащаб има своята логика, по която се развива. Привеждайки такива действия в практиката – винаги ще има реципрочен резултат, подчерта той пред Нова телевизия.


По думите му може да се окаже, че войната всъщност реално започва сега.


От днес има и косвено въвличане на други държави в самия конфликт – въздушно пространство, нарастване на усилията на съседни държави по отношение на военно присъствие в региона. Защото дистанция от 50-60 километра собствена територия също е заплаха за съответната държава. Нарастване на усилията на НАТО за защита на границите си. Обстановката ескалира и е добре в тази ситуация и ние да започнем да търсим възможности и ние да защитим суверенитета си, подчерта професор Недялков.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram