ПОЗИЦИЯ НА ПП АБВ: ПРЕДАТЕЛСТВОТО 24 МАЙ

0
414
Парламентарни избори 2021#
„Мащабът на това предателство тепърва ще се разгръща“

 


ПП АБВ излезе с позиция относно сменетото име на празника 24 май.

Припомняме, че на първо четене парламентът реше да се преименува празникът 24 май

По предложение на „Обединени патриоти“ депутатите записаха в Кодекса на труда празникът да бъде „Ден на българската писменост, просвета и култура“.

Към момента празникът носи наименованието „Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост“

Ето какво пишат от партията:

ПП АБВ години наред предупреждава, че с престъпното си мълчание и бездействие правителството предава националния интерес на България, спрямо Република Северна Македония! Поредното доказателство дойде от Европейската комисия.

На 6-ти октомври в Брюксел комисарят по разширяването и политиката на съседство Оливер Вархели представи доклада за напредъка на Северна Македония в постигането на задачите, като уточни че ще бъде преведен на официалните езици, включително и македонски език! Македонските медии заслужено окачествиха този акт като звучен шамар за България!

Личната отговорност е на премиера Бойко Борисов, на вицепремиера Каракачанов, на  министъра на външните работи Екатерина Захариева, които през годините заявяваха, че влизането на Република Северна Македония в ЕС няма да е за сметка на българската история и идентичност! 
Днес предателството лъсна!

Те не проявиха нито твърдост, нито решителност в решаването на историческите въпроси със Северна Македония. Напротив, те капитулираха от дебата. Правителството се докара до това положение с щраусовата си политика на заравяне на главата си в пясъка, да не обръща внимание, че Договорът за добросъседство, сътрудничество и приятелство системно се нарушава, въпреки че това е едно от условията за подкрепа от страната ни за членството на съседката ни.

На този фон, сякаш не направиха „достатъчно“, та същите патриоти от ВМРО и ГЕРБ приемат на първо четене преименуването на 24 май и премахват мащабния просветен принос на България, с което ни лишават от постижението, че сме дали писменост на над 300 млн. славяни. По този начин услужват на съседите ни, като оттеглят всякакви претенции от страна на България към писмеността им

Мащабът на това предателство тепърва ще се разгръща.

Евроком