Пловдивски социалисти на бунт, искат изключването на Георги Гергов

Като мотиви социалистите посочват, че участието на Гергов в политическия живот е мотивирано единствено от стремежът му винаги да има властово влияние в личен интерес

Още на заседанието на НС на БСП на 13 юни да бъде изключен от партията Георги Гергов са поискали с подписка от членовете на НС на БСП над 350 редови членове на градската партийна организация в Пловдив.

Като мотиви социалистите посочват, че „участието на Гергов в политическия живот е мотивирано единствено от стремежът му винаги да има властово влияние в личен интерес. Този извод се налага на база взаимоотношенията му през годините с управленията на СДС, ДПС, НДСВ и най-вече с ГЕРБ”.

Пловдивчани са убедени, че за Гергов, „партията е продукт, който той добре търгува на политическия пазар и без съмнение изпълнява поръчка срещу авторитета на БСП”.

Подписалите искането подчетават, че Гергов „няма нищо общо с идейната и морална платформа на БСП”.

Припомнят и неговото интервю във вестник „Марица” от 19.10.2000 година, в което той най-безцеремонно заявява „Не е тайна, че съм привърженик на СДС. БСП е нещо, което е приключило”.

Пловдивските социалисти не могат да се примирят с поредицата публични изказвания на Георги Гергов в които той „демаскира своята склонност за безпринципна колаборация с ГЕРБ и лоялност лично към Бойко Борисов.”

В искането се посочват всички членове и алинеи от Устава на столетницата, които пловдивският олигарх е нарушавал през годините.

Местните социалисти са категорични, че „Подаръкът от 43 милиона лева за т.н. „дупка” във Варна е сделка между ГЕРБ и Гергов и е цената, която той е получил за разбиването на БСП в Пловдив и областта”.

Подписката е инициирана от дискусионен клуб „Лява автентичност” и в писмото до членовете на НС на БСП се настоява висшестоящият орган да вземе решение за изключването на Гергов от партията и да се обяват решенията на районните конференции в районите Северен, Тракия, Централен и Южен за нелегитимни.

Събирането на подписката продължава, но социалистите очакват главата на Гергов да бъде взета още тази събота.

Подписката е изпратена до всички членове на националния съвет на партията.

БИГ 5

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram