Още 13 млн.лв. дали тайно за Партийния дом през 2020 г.: Общо 53,861 млн.лв.

Кандидатът за финансов министър на Слави – Пламен Данаилов извади сензационна справка за касовото изпълнение за бюджета на Народното събрание през 2020 г. при Цвета Караянчева. От нея излиза, че са похарчени още 13 млн. лв. за едничката зала в Партийния дом, която депутатите ремонтираха по безобразен начин. Тя практически нарасна само с десетина метра на дължина, всичко останало си беше на място, но беше сменено чудовищно – скъпите дъбови ламперии с талашит, кристалните полилеи с китайски осветителни тела. Затова пък всичко беше платено прескъпо с поне 99% кражба, включена в цената. Общата сума по 23 обществени поръчки, свързани с трансформацията на малка част от Партийния дом на БКП в сграда на парламента през последните пет години, е малко над 40 861 000 лв. без ДДС. Към нея сега се прибавят още 13 милиона лева. Изобщо не коментираме, че уж целта на ремонта на залата, преди носеща името Георги Кирков, беше да се използва за европредседателството. Т.е. да бъде готова до 2018, а не до 2020 г. Още по-забавното е, че тя се използва само няколко месеца от депутатството, а от април народните представители отново заседават в старото събрание и тя пустее при всичките 53,86 млн. лв. наши пари, потрошени безсмислено за нея.
Само за справка, срещу 19 млн. евро или под 40 млн. лв. беше реализиран компексът Синеум в Кан, който е дело на световноизвестен архитект, използва всички най-нови и най-скъпи материали за облицовка и вътрешно изпълнение, съдържа 12 кинозали с ултра хай тек обзавеждане от екраните до седалките, изложбен център, 7 заведения и облагородяване на цялата градска зона наоколо.
Данаилов публикува и други тайни разходи на Караянчева през 2020 г. от нашите пари, с които се пълни бюджетът на парламента:

Над 2 млн . лева за тенис кортове за почивна станция във Велинград, която почти не се ползва от депутатите, но при всички управления на ГЕРБ е най-щедро финансирана.
Над 1.2 млн лева за външни услуги.
Над 1.5 млн лева за командировки

 Наталия Каменова

19 минути